TIFFANY VENDÉG APARTMAN, Jenő (Fejér megye)

Szálláshely a Balatontól 17 km-re, wellness szolgáltatásokkal

TÖRŐDJÖN TÖBBET EGÉSZSÉGÉVEL !

stresszoldás - fájdalomcsillapítás - közérzetjavítás

talp1.jpg                         talp2.jpg

A reflexológia az emberi test minden egyes részének megfelelő működésére kiható, reflexpontokra gyakorolt nyomás tudományos technikája. A természetes gyógymódnak célja, hogy támogassuk a szervezet saját gyógyító erőit.

A TALP A TEST TÉRKÉPE

Miről árulkodnak az elváltozások?

Régóta közismert tény, hogy a talp bizonyos pontjainak ingerlésével gyógyíthatók a belső szervek betegségei, csillapítható a fájdalom, és a test egészében véve jobb működésre serkenthető.

Az archoz, a fülhöz vagy a kézhez hasonlóan, a talp is magán hordozza az egész test térképét. Ha a két lábunkat egymás mellé helyezzük, felfedezhetjük bennük egész testünk lekicsinyített mását. A talpról, mi több az egész lábfejről pontos térkép vázolható, melyen minden terület egy belső szervnek felel meg. A testünk jobb oldalán található páratlan szerveink, mint például a máj zónája a jobb talpon található, míg a bal oldali szervek, mint például a lép a bal talpon helyezkedik el, a test középvonalában található szervek (gyomor, gerinc), illetve a páros szervek zónája pedig mindkét talpon egyaránt behatárolható. Érdekes módon, a fejen levő szervek zónáinál kereszteződés figyelhető meg: például a jobb szem zónája a bal lábon, míg a bal szem zónája a jobb lábon található.

Ha megpróbáljuk elképzelni testünk lekicsinyített mását úgy, hogy az ráférjen a talpra, és fejünk a lábujjak vonalán, míg lábunk a sarkunknál helyezkedik el, akkor a fejünktől lefelé haladva, a szervek zónáinak sorrendje a talpon az elhelyezkedésük sorrendjével megegyező lesz. Tehát a talp felső részén, a lábujjaknál találjuk a fej szerveinek zónáit, alatta, a lábujjak tövénél a vállöv, az alatt a tüdő, a talp közepén pedig a vese, és kicsit lejjebb az emésztésben részt vevő szervek zónái találhatók, végül a saroknál, illetve a sarok külső oldalain a kismedencei szervek zónái húzódnak. A gerincet és a végtagokat jelölő zónák a talpak belső és külső éleinek hosszában helyezkednek el. A szervezetben előforduló szervátfedésekhez hasonlóan a talpon is vannak zónaátfedések, ilyenek például a gerinc és a húgyhólyag zónái, illetve a nyelőcső a légcső zónái között fennálló átfedések.

A kapcsolat titka az energiában rejlik

A refelxológia azon az elven alapul, hogy a talp zónáinak masszírozásával hatást tudunk gyakorolni a velük kapcsolatban álló belső szervekre, ugyanakkor ez fordítva is igaz: ha egy szerv helytelenül működik, azt észre lehet venni a talp megfelelő zónában jelentkező érzékenység, lerakódás vagy egyéb elváltozás alakjában. A talpon az ott található számtalan idegvégződésen kívül a testet behálózó energiapályák, az úgynevezett meridiánok is itt végződnek. Testünk akkor működik megfelelő módon, ha az energia szabadon áramlik benne, és átjár minden sejtet. Amikor az energia áramlása valahol, valami miatt megszakad, akkor az illető szervben energiahiány lép fel, és ha ez tartósan fennmarad, a szerv megbetegszik.

Problémát jelenhet az is, ha a testünk valamely részén feltorlódik az energia. A talp zónáinak ingerlésével a szervezetben az energia áramlását tudjuk szabályozni. A talpmasszázzsal megszüntethető a szervek energiahiánya vagy többlete, ezáltal az energia újra szabadon áramolhat az egész testünkben, ezáltal a test kiegyensúlyozott működése is helyreáll. A reflexológia serkenti a vérkeringést és a nyirokrendszer működését, ezáltal a lerakódott salakanyagok könnyebben távozhatnak a szervezetből, és fokozódik a szervezet ellenálló képessége, erősödik az immunrendszer. A talp masszírozásával szabályozható a hormontermelő mirigyek működése, oldható a felgyülemlett testi-lelki feszültség, és csökkenthető a fájdalom is. Mivel a talpon rengeteg idegvégződés található, így a talpmasszázzsal a központi idegrendszerre is hatást tudunk gyakorolni. A talpmasszázs tehát összetett hatást vált ki, harmonizálja az energia áramlását, ezáltal serkenti a szervezet öngyógyító képességét.

Miről árulkodnak a láb elváltozásai?

A felgyülemlett testi-lelki feszültség, az egészségtelen életmód és nem utolsó sorban a helytelen táplálkozási szokások következtében a szervezetben energiablokkok alakulhatnak ki, ezáltal a sejtek anyagcseréje, illetve az egyes szervek, szervrendszerek működése nem megfelelő. A szervezetben felgyűlnek a salakanyagok, amelyek aztán nem tudnak megfelelő módon kiürülni, ezért a talp megfelelő zónáiban lerakódások keletkezhetnek. A lerakódások állagából valamint a lábfej egyéb elváltozásából is következtetni lehet az adott szerv betegségének jellegére, illetve a betegség kialakulásának időpontjára. Kezdetben az adott szerv zónájára jellemző az érzékenység, majd enyhe fájdalom léphet fel, később kocsonyásodás alakul ki, utóbb félkemény, végül pedig kemény szemcseszerű lerakódások utalhatnak a betegség állapotára.

A talpmasszázs elsődleges célja az elváltozások eltüntetése, és ezáltal a szervezet öngyógyító erejének beindítása.

 

talpmasszazs.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 46
Tegnapi: 68
Heti: 46
Havi: 1 713
Össz.: 284 748

Látogatottság növelés
Oldal: * Talpreflexológia
TIFFANY VENDÉG APARTMAN, Jenő (Fejér megye) - © 2008 - 2020 - tiffany-szepsegszalon.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »